Меню

Категории на раздела
Иман (вяра) [11]
Ибадет (богослужение) [9]
Ахляк (морал, нрав, възпитание) [18]
Свещеният Коран [6]
Дуа [6]
Разкази [16]
Поучителни филмчета [4]
Картички [1]

Главная

Регистрация

Вход
Приветствую Вас Гость | RSS

Кът на Малкия Мюсюлманин

Неделя, 19.05.2024, 20:21
Главна » Статии » Разкази

ЗЛАТНИТЕ МОНЕТИ!
Имало едно време един човек на име Рафик, който събрал цялото си богатство и го сложил в една торба. Той завързал хубаво торбата и я оставил при своя приятел Джамал.

Рафик казал на приятеля си, че в тази торба има хиляда златни монети и че той трябва да му ги пази докато се върне от пътешествието си.

След известно време Джемал отворил торбата на Рафик и взел златните монети. Той ги сменил със сребърни и си завързал торбата.

Когато Рафик се върнал от пътешествието си, попитал Джемал за своята торба. Той му я върнал. След това Рафик се прибрал вкъщи и отворил торбата. Видял, че му няма златните монети. Това го ядосало и се върнал обратно при приятеля си. Джемал отрекъл да е взимал златните монети.

Тогава Рафик отишъл при съдията и му обяснил какво се е случило. Съдията наредил Джемал да дойде при него. След като се явил при него го попитал: „Преди колко време Рафик остави монетите си при теб?”

Джемал отговорил: „Преди пет години”.

Съдията отворил торбата и прочел надписите върху монетите. Той разбрал, че някои от монетите били направени преди две години, а други преди три години.

А това разобличило Джемал, че е лъжец и крадец. Съдията му наредил да върне хиляда златни монети на собственика и го наказал за кражбата.

 

Категория: Разкази | Добавил: ikrakids (15.02.2011)
Разгледали: 670 | Коментари: 1
Всички коментари: 1
1 :)  
0
Продължавайте все така с мъдростите, при вас откривам интересни неща.

Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Членове: 0

Намери

Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтов - uCoz