Меню

Категории на раздела
Иман (вяра) [11]
Ибадет (богослужение) [9]
Ахляк (морал, нрав, възпитание) [18]
Свещеният Коран [6]
Дуа [6]
Разкази [16]
Поучителни филмчета [4]
Картички [1]

Главная

Регистрация

Вход
Приветствую Вас Гость | RSS

Кът на Малкия Мюсюлманин

Неделя, 19.05.2024, 18:36
Главна » Статии » Иман (вяра)

ИМА ЕДИН, КОЙТО МНОГО ВИ ОБИЧА!

Мила моя розичке,

Есселяму алейкум!

Да предположим, че някъде далече се намира един ваш познат. Вие когато сте били малки, той е трябвало да замине за далечен
континент и от там наблюдавал колко сте красиви и сладки. Един любим, един приятел, намиращ се някъде далече…

От време на време ви праща селям, от време на време ви
праща подарък, от време на време ви изпраща съобщения описващи неговата любов и копнежи…

Какво ще почувствате, когато получите поздрав или пък подарък от този ваш любим приятел, който се намира някъде там далече? Как ще се почувствате, ако спомене за трудностите от вашия живот без да ви вижда, обичайки ви и липсвайки му? За това, че си е спомнил за вас ще почувствате щастието вътре във вас, като лек, приятен ветрец, нали? Във вас ще се зароди желание да полетите във въздуха от щастие, да го прегърнете, да му благодарите!…

Мили душички, има един Любим, който не можем да видим. И този Любим, Който не се вижда, Той не ви забравя нито за миг, нито за секунда. Задоволява вашите нужди, една по една. Изпраща ви хляб, бистра вода и бяло млекце. Червенички ябълки, портокали, резени мандарини… Всеки сезон различни сладки плодове... Диня, грозде, нар, да!… Любимият, който не се вижда ви праща: Бонбони, сладко, шоколади, лешници, фъстъци, орехи!… Всяко едно за вас!

Праща ви ослепително слънце, което да осветява и топли.
Сладък вятър гали лицата ви и пречиства въздуха.

А земята, когато погледнете към градините, какво виждате?
Букети цветя, рози, хиляди цветове, хиляди мириси. Вие колко сте били ценни!…
Хубави мои букети от рози… (И вашите имена ги взехме от цветята и розите… Вие ни напомняте за красотата на розите!)

Добрия прием с подаръците продължава. Хвърлете един поглед към къщите си, към вашите гнезда. Всичко, което виждате е почит от вашия Любим, който не се вижда, знаете ли?! Семействата ви, майките ви, бащите ви, тяхната топла любов…

А това хубаво лице, което виждате в огледалото, това сладко изражение, тези очи, които способстват да виждаме целия свят!… Всичко е от Него!

Ушите, с които чувате сладкия глас на вашите майки! Помирисвали  ли сте рози, нарциси, зюмбюли? Носовете ни способстват да сещаме тази миризма! А езикът, даващ ни способността да говорим и да опитваме вкуса на всичко сладко едно по едно! Колко е хубаво, когато всяко нещо си е на мястото! Да, да, много сте хубави, погледнете се още веднъж в огледалото! Наистина сте хубави! Тази красота от Любимия, Който не се вижда ли ви е дадена? Да, нека да отправим към Любимия, Който не можем да видим, хиляди благодарности, колкото е броят на листата по дърветата в света!...


Мили душички, до днес живота към, който принадлежите, всичките тези красоти, от които се възползваме са подаръци от вашия Любим, Който не се вижда. Всичкото това е признак, знак, че Той много, ама много ви обича!

Мили мои цветенца рози и вие когато се срещате с един любим, който ви е направил толкова много подаръци, ще искате да му благодарите, да му поднесете своята любов и признателност, нали? Вашите майки ви целуват, обичат и вие оставайки много доволни също целувате и прегръщате майките си и оставяте себе си в техните топли прегръдки!

Мили мои сияния, тази любов, този Който ви обича пределно много и е любезен спрямо вас е от Господът на световете Аллах (Дж. Дж.). Как бихме могли да му се отблагодарим? Когато ядете мед и кажете „Благодаря ти, о, Господарю, за това че ме обичаш, за това че способстваш тази малка пчела да прави мед и да го предостави на нас!…” Аллах ви чува. Даже когато от вътре, от сърцето ви дойде да кажете „Колко хубаво цвете; цвят, вид, мирис – О, Господарю, много ти благодаря, всичко това го създаде за мен, за нас, така ли, о, Всевишни!” Дори само това да ви мине през ума, само да си го помислите, Аллах бива осведомен и вие ще го почувствате това. В този миг вашето сърце е заедно с Аллах!… Опитайте, изживейте това красиво щастие!

Мили душички, най подходящия момент, в който можем да предоставим  нашата любов и благодарност към Аллах, е времето за молитвата намаза.

Помислете какво е посланието на всеки един езан?

Елате на намаз

Елате към спасението

Елате към единството

Изоставяйки всичката си работа на среща с нашия Любим.

Да вземем хубаво абдест, да откланяме добре намаза заставайки пред нашия Любим. Да поднесем нашата любов и благодарност! Какво ще кажете?

Езана е 5 пъти на ден, с което Аллах ни уведомява, че ние имаме нужда от срещите си с него, от неговата любов и почит.

Мили душички, любимия ни Аллах, за тези които забелязват подаръците му и му благодарят, за тях е приготвил Дженнета и
ги чака в него.

        

         Твоят Учител!

        

Мили душички, 

какво ще кажете на един лист да напишете подаръците,

 които любимия ни Аллах е дал за вас? 

И благодарностите ви! 

Поверявам ви на Аллах, мои малки ценни приятели!


Категория: Иман (вяра) | Добавил: iyicocuk (20.01.2011)
Разгледали: 607 | Коментари: 1
Всички коментари: 1
1 Сами  
1
Благодарностите са за Великия Аллах Теаля,Създателя на всичко! Елхмадулиллах! Морето да е мастило не би стригнало да изброим подаръците, даровете от Аллах Теаля! Елхамдулиллах Прекрасни Създателю!
"О,Аллах за Теб е прославата!Ти си светлината на Небесата и на Земята и на всичкко по тях! За Теб е Прославата! На Теб принадлежи Владението на Небесата и на Земята и на всичко по тях! За Теб е Прославата!..."

Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Членове: 0

Намери

Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтов - uCoz