Меню

Категории на раздела
Иман (вяра) [11]
Ибадет (богослужение) [9]
Ахляк (морал, нрав, възпитание) [18]
Свещеният Коран [6]
Дуа [6]
Разкази [16]
Поучителни филмчета [4]
Картички [1]

Главная

Регистрация

Вход
Приветствую Вас Гость | RSS

Кът на Малкия Мюсюлманин

Неделя, 19.05.2024, 20:29
Главна » Статии » Ибадет (богослужение)

БЛАГОДАРНОСТ КЪМ АЛЛАХ

Пратеникът на Аллах
(с.а.с.) е казал:
„Наистина на вярващия, който е доволен от своята прехрана и благодари за това на Аллах, му се дава същата награда, като на говеещия. Аллах е Милостив и оценява благодарността.”
(Тебраси, Мешкат Ал-Енвар, стр. 28)

Мили дечица, от хадиса по-горе се вижда колко е важно да бъдем благодарни за всички блага, с които сме дарени от нашия Създател. Винаги и по всяко време трябва да изказваме благодарност към Него.

В момент, в който се сетим за някое от благата Му, веднага трябва да благодарим за него на Всевишния Аллах. Не бива да отлагаме това, защото тези блага са безбройни и рискуваме да пропуснем възможността да бъдем признателни, отлагайки за по-нататък. Затова е препоръчително това да се направи на мига. Аллах обича признателните Си раби!Наистина нашият Създател ни е дал толкова много блага, че не сме в състояние да ги изброим. Той ни осигурява добро здраве; разум, с който да мислим; очи, с които да виждаме; уши, с които да чуваме; ръце, с които да хващаме; крака, с които да ходим и безброй други. Не можем да си затворим очите за толкова много милост, с която сме дарени. Аллах ни дава изцеление, когато сме болни. Само по Негова воля можем да бъдем излекувани.


Категория: Ибадет (богослужение) | Добавил: ikrakids (22.09.2010)
Разгледали: 853
Всички коментари: 0
Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Членове: 0

Намери

Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтов - uCoz